- 1. Vařený jelení hřbet s omáčkou
- (Uncategorised)
- ... jalovčinky, sůl. Odblaněný hřbet dáme vařit do slané vody s vínem, cibulí, zeleninou a kořením. Měkký vyjmeme, pokrájíme na porce a podáváme ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Závitky se zeleninou na smetaně
- (Závitky)
- 4 plátky z kýty zvěřiny, 1 menší cibule, 1dl zakysané smetany, kousek másla, jíška, sůl. Náplň: 10 dkg slaniny, 2 lžíce ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 3. Vyprošťovací polévka pytláka Říhy
- (Polévky a vývary)
- ... se hrubě nakrájenou kořenovou zeleninou, dvěma cibulemi. Cibule zhruba očistíme a necháme i se slupkou. Přidáme několik kuliček nového koření, několik celých ...
- Vytvořeno 23. září 2011
- 4. Sekaná nadivoko s kořenovou zeleninou
- (Mleté maso)
- 35 dkg masa ze zvěřiny, 25 dkg libového vepřového masa, 25 dkg uzeného bůčku, 7-10 dkg slaniny, 1 malá mrkev, kousek celeru, půl petržele, 1 cibule, 4 kuličky pepře, 5 kuličky ...
- Vytvořeno 5. září 2011
- 5. Pečené srdce se smetanou
- (Srdce)
- ... srdce, osolíme, pokryjeme zbývající cibulí a zeleninou, přidáme bobkový list, pepř a nové koření, přikryjeme druhou snítkou celerové ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 6. Šetrné nakládání zvěřiny
- (Mořidla a zrání zvěřiny)
- ... a proložíme kořenovou zeleninou. Takto připravenou zvěřinu dáme do misky, přiklopíme a necháme uležet v chladu i několik dní. Přitom ji každý den překládáme. ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 7. Houby v nálevu se zeleninou
- (Zavařeniny ke zvěřině)
- 2 kg hub, 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 2 dl vody, 30 dkg cukru, 6 hřebíčků, 6 kuliček nového koření, 6 bobkových listů, 1/4 l oleje, 7 dkg soli, 2 dl ostrého kečupu, ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 8. Vařený jazyk
- (Vařená masa)
- ... kusu dobře omyjeme a očistíme, tj. zbavíme všech odřezků a dáme ho vařit do horké osolené vody spolu s kořením a zeleninou. Měkkou zeleninu vyjmeme, jazyk ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 9. Vařené plecko
- (Vařená masa)
- ... plátky a obložíme zeleninou pokrájenou ozdobným nožem a přelitou máslem, ve kterém jsme rozpustili muškátový květ. Ozdobíme křenovou ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 10. Vařený hřbet s omáčkou
- (Vařená masa)
- ... do slané vody s vínem, cibulí, zeleninou a kořením. Měkký vyjmeme, pokrájíme na porce a podáváme s omáčkou. ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 11. Vařené hrudí v tlakovém hrnci
- (Vařená masa)
- ... 1 pórek, 1 snítka tymiánu. Zvěřinu z mladého kusu vložíme do tlakového hrnce spolu s kořenovou zeleninou pokrájenou na kousky a několika pepři a zrny ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 12. Vařené maso z černé nakládané
- (Vařená masa)
- ... ponořené). Přikryjeme a necháme uležet v ledničce alespoň 3 dny. Pak maso vyjmeme, nálev vylijeme. Maso vaříme v osolené vodě s polévkovou zeleninou do měkka. ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 13. Rolovaná žebra
- (Rolády)
- ... nádivkou, zavineme, zašijeme a dáme péci na máslo s kořenovou zeleninou pokrájenou na plátky, s celým pepřem a novým kořením, bobkovým ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 14. Mleté na pánvi se zeleninou
- (Mleté maso)
- 0,5 kg mletého masa ze zvěřiny, 1 cibule, stroužek česneku, 30 dkg mražené kukuřice, 1 středně velká mrkve, 2 zelené (nebo jinak barevné) papriky, olej , mletý ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 15. Jezevec s kořenovou zeleninou
- (Jezevec)
- ... pečení maso poléváme vypečenou šťávou. Variace: Odleželého a nasoleného jezevce vyudíme a pak pečeme s kořenovou zeleninou podle receptu bez ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 16. Zajíc - úvod
- (Zajíc)
- ... zeleninou a nakrájenou cibulí asi v tomto množství: 15 dkg celeru, 10 dkg petržele, 10 dkg mrkve, 2 střední cibule. Zeleninu rozdělíme tak, aby pokrývala i maso ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 17. Zajíc na smetaně
- (Zajíc)
- ... Pak jej vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme, předem ale vyjmeme koření (bokový list, pepř, nové koření). Šťávu zalijeme smetanou, naředíme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 18. Zaječí předek načerno II
- (Zajíc)
- ... k ní přidáme porce zajíce a zprudka je opečeme. Maso se zeleninou podlijeme vodou a okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem a hřebíčkem. ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 19. Kachna s kořenovou zeleninou na víně
- (Kachna divoká)
- ... doměkka 20-30 minut. Měkkou kachnu vyjmeme z tlakového hrnce a dáme zpět na pekáč, podlijeme vínem a spolu se šťávou a zeleninou necháme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 20. Ovar z hlavy s jazykem
- (Hlava z divočáka)
- ... 20 dkg křenu (nebo 1 skleničku krenexu). Očištěnou hlavu uvaříme v osolené vodě se zeleninou a kořením do měkka tak, aby maso šlo samo od kosti (v tlakovém ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011