- 1. Guláš po manětínsku
- (Guláše)
- ... v hrnci až pustí šťávu. Pak maso ve ve vlastí šťávě dusíme 5-10 minut a často mícháme. Nakonec přidáme mletou papriku (nebo gulášové ...
- Vytvořeno 23. září 2011
- 2. Rybízová omáčka
- (Omáčky)
- ... pepř. V hrnci smícháme zvěřinový vývar, oba druhy vína, želatinu rozpuštěnou v teplé vodě, zavařený rybíz, mletý pepř a trochu ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 3. Srdce na slanině v tlakovém hrnci
- (Srdce)
- ... hrnci rozškvaříme slaninu a na ni osmahneme cibuli. Vložíme srdce a opečeme, osolíme, opepříme, dáme trošku drceného kmínu, podlijeme vodou, ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 4. Jagrecht
- (Kořínek)
- ... pepř, jíška, sůl. Pokrájenou slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme na jemno nakrájené očištěné ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 5. Šípková marmeláda
- (Zavařeniny ke zvěřině)
- ... hrnci do zhoustnutí. Šípkovou marmeládu dáváme do malých skleniček. ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 6. Omáčka dakenbers
- (Zavařeniny ke zvěřině)
- ... Worcesteru, 6 lžic sojové omáčky, ¼ l oleje, 1 ostrý a 1 sladký kečup. Vše řádně smícháme v hrnci a pomalu vaříme 20-30min.Pak ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 7. Vařené hrudí v tlakovém hrnci
- (Vařená masa)
- 1-1,2 kg jeleního hrudí, 1 velká cibule, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1 bobkový list, sůl, 1 větší mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 8. Vývar z kostí v tlakovém hrnci
- (Polévky a vývary)
- Kosti se zbytky masa, sůl, cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 cibule, 5-6 kuliček nového koření, 5-6 kuliček pepře. Kosti se zbytky masa nasekáme a vložíme do tlakového ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 9. Hospodský zvěřinový guláš
- (Guláše)
- ... v hrnci pod pokličkou, mírně podléváme a mícháme, aby se nám nepřipálil. Když je maso téměř měkké, vybereme ho z hrnce, oklepe se přichycená ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 10. Gulaš v tlakovém hrnci
- (Guláše)
- 1-1,2 kg zvěřiny na guláš, tuk, 5-10 dkg slaniny, 3 jalovčinky, 2 velké cibule, 2 lžičky papriky, špetka pepře a špetičku mletého kmínu, 2 lžíce ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 11. Kotlíkový guláš ze zvěřiny s noky
- (Guláše)
- ... lusků, 10-15 dkg rajčat (nebo 3-4 rajčata). Maso nakrájíme na kousky a osolíme. V hrnci na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Odstavíme z plotny, zaprášíme ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 12. Zaječí předek načerno I
- (Zajíc)
- ... předek pokrájíme na porce a dáme vařit v otevřeném hrnci do slané vody s cibulí nakrájenou na plátky a kořením. Když je zvěřina měkká, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 13. Hlava z černé-úvod
- (Hlava z divočáka)
- ... na několik hodin vymáčet do vody. Hlavu vaříme ve větším hrnci nebo v tlakovém hrnci (podle stáří kusu vaříme 0,5-1 hodinu). Hlavu předem ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 14. Ovar z hlavy s jazykem
- (Hlava z divočáka)
- ... v tlakovém hrnci), 1 jazyk, 1větší cibule, 6 stroužků česneku, 7 kuliček pepře, sůl. Opláchnutou hlavu a jazyk dáme do většího hrnce s horkou vodou, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 15. Prejt z černé
- (Hlava z divočáka)
- ... pepře, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 1,5 rovné lžíce soli, sádlo nebo škvarky. Hlavu (popř. další maso) uvaříme v v tlakovém hrnci, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 16. Škvaření sádla v troubě
- (Sádlo a škvarky)
- ... způsobu škvaření ušetříme čas a práci s mícháním v hrnci. Do trouby můžeme dát i více plechů se škvarky. ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 17. Škvaření sádla v hrnci
- (Sádlo a škvarky)
- Dno hrnce s hladkým dnem ve kterém budeme sádlo škvařit mírně polijeme vodou. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky asi 1x1cm, vložíme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 18. Ragů z černé na houbách
- (Masové kostky)
- ... a dobře povaříme. V kastrole rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme plátky hub a udusíme do měkka. V hrnci spojíme maso, šťávu, houby i se ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 19. Zvěřinový tokáň ze Chvojin
- (Masové kostky)
- ... pálivá paprika, sádlo, sůl, jíška. Zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme opepříme a orestujeme v hrnci. Maso dáme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 20. Dušená zvěřina z černé se švestkami
- (Masové kostky)
- ... V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a maso na něm opékáme ze všech stran asi 15 minut. Potom přilijeme ocet a ještě chvíli opékáme, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011