- 1. Vařený jelení hřbet s omáčkou
- (Uncategorised)
- 1-1,2 kg hřbetu, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Játra s brusinkovou omáčkou
- (Játra )
- 15 dkg jater z mladého kusu, 1 menší cibuli, 2 lžíce worcesteru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíci kečupu, 2 lžíce brusinkového kompotu, ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 3. Vařený hřbet s omáčkou
- (Vařená masa)
- 1-1,2 kg hřbetu, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 6 kuliček pepře, 4 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 4. Pečená žebra na roštu s bearmskou omáčkou
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- Žebra dobře omyjeme a rozsekneme na 2-3 větší kusy, aby se vešly do pekáče. Osolíme a s pepřem, bobkovým listem a novým kořením upečeme na plátcích ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 5. Jezevec s pikantní omáčkou
- (Jezevec)
- Mladý jezevec, cca 6 stroužků česneku, sádlo (olej), sůl. Marináda na potírání: 1 dl oleje ( může být olivový), 1cibule (jemně nakrájená), ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 6. Kachna s pomerančovou omáčkou
- (Kachna divoká)
- 2 kachny, pomeranče podle potřeby, 2 jablka, 1 lžíce oloupaných a rozpůlených mandlí, 1 lžička namočených hrozinek, 1 bobkový list, 1 mrkev, 1 cibule, 1 rajče, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 7. Kachna s jalovcovou omáčkou
- (Kachna divoká)
- 1 kachna, 10 dkg slaniny, 5 dkg másla, 0,25 dl koňaku, 2 dl bílého suchého vína, citronová šťáva, 5 kuliček jalovce, sůl. Kachnu ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 8. Škvarková pomazánka s tatarskou omáčkou
- (Sádlo a škvarky)
- 1 kg škvarků, 2 cibule, 3 polévkové lžíce tatarky, 2 polévkové lžíce hořčice, sůl, pepř. Škvarky, okurky, vajíčka a brambory dohromady ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 9. Černá s pikantní omáčkou se švestkami a ořechy
- (Pečeně)
- 1 -1,2 kg zvěřiny z černé (nebo jiné spárkaté), 10 dkg slaniny, 1 cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 4 kuličky pepře, 2 hřebíčky, 10 kuliček jalovce, špetka ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 10. Černá s pikantní omáčkou s křenem
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg kýty nebo plece, 20 dkg kořenové zeleniny, 1 velká cibule, sůl, sádlo (olej), 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, vývar ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 11. Černá s šípkovou omáčkou I
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg kýty, sůl, 10 dkg mrkve, 10 dkg celeru, 10 dkg petržele, 1větší cibule, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 5 kuliček celého pepře, lžička ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 12. Černá s šípkovou omáčkou II
- (Pečeně)
- 0,75-1 kg kančího hřbetu bez kosti, 10 dg slaniny, 10 dkg mrkve, 10 petržele, 15 celeru, 1 větší cibule, sádlo, snítka tymiánu, snítka majoránky, ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 13. Zvěřina se zeleninovou omáčkou
- (Pečeně)
- 0,75-1 kg kýty nebo hřbetu mladé zvěřiny, pepř, sůl, olej. Na omáčku: 10 dkg slaniny, 30 dkg cibule, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg kořenové petržele, 3 bobkové ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 14. Plátky s pikantní omáčkou s křenem
- (Plátky)
- 50 dkg zvěřiny ze selete, 1 lžíce hořčice, hladká mouka, sůl, pepř, olej, 5 dkg strouhaného křenu, kousek másla, 2 lžíce kečupu. Zvěřinu nakrájíme ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 15. Zvěřina s hobovou omáčkou
- (Masové kostky)
- 1-1,2 kg zvěřiny (kýta, plec), podle chuti houby, 2 cibule nakrájené na kostičky, 1 sladká smetana, jíška, 1 bujónová kostka, sůl, 5 kuliček nového ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 16. Zvěřinové kostky s šípkovou omáčkou
- (Masové kostky)
- 3/4 kg kýty ze zvěřiny, 1/4 lžičky pepře, sůl, jíška, 5 dkg másla, 2 větší cibule, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1 lžička tymiánu, ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 17. Pečeně s pikantní omáčkou se švestkami a ořech
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 1 velká cibule, 1dl červeného vína, 1 lžíce mleté papriky, 7 kuliček pepře, 2 hřebíčky, ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 18. Pečeně s pikantní omáčkou po americku
- (Pečeně)
- MŮJ TIP 1-1,2 kg zvěřiny, 4-6 stroužků česneku, olej, sůl. Marináda: 2 lžíce olivového oleje (pokud nemáme, použijeme slunečnicový olej) , 1 menší ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 19. Hřbet nebo kýta s višňovou omáčkou a mandlemi
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg hřbetu nebo kýty, 10 dkg slaniny, sůl, pepř, 2 hřebíčky, hrstička oloupaných mandlí, 1 velká cibule, olej, vývar, sůl. Omáčka: 1 lžíce ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 20. Hřbet s třešňovou omáčkou a mandlemi
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg hřbetu, 10 dkg slaniny, 1 sklenice třešňového kompotu, 10 dkg másla, 2 hřebíčky, 1 velká cibule, důkladně omytá kůra z ¼ citronu, špetka ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011