- 1. Šípková omáčka
- (Omáčky)
- 2 lžíce škrobové mouky, 2 lžíce studené vody, šťáva z půlky citrónu, 1/4 l dobrého červeného vína a 4 lžíce šípkové ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 2. Brusinková omáčka s meruňkovou zavařeninou
- (Omáčky)
- 12 dkg kompotovaných brusinek, 6 dkg meruňkové zavařeniny,1 lžička plnotučné (popř. pikantní) hořčice, 1 lžíce červeného vína, 1 lžíce rumu , ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 3. Brusinková omáčka s křenem
- (Omáčky)
- 30 dkg brusinek, 2 dkg křenu, 0,5 dl červeného vína, 1 špetka pepře, 1 špetka cit. kůry, 1 lžička ostré hořčice, 1 lžička oleje. Brusinky smícháme ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 4. Brusinková omáčka s jablky
- (Omáčky)
- 1 červené jablko, 1 polévková lžíce másla, 1 sklenička brusinkové marmelády, 1/3 šálku portského vína, 2 lžičky škrobové ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 5. Divočinová omáčka
- (Omáčky)
- 1 lžíce oleje, 2 lžíce mouky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kus celeru, 1/4 l smetany, sůl, bobkový list, tymián. Cibuli nakrájíme a osmažíme na ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 6. Jemná omáčka ke zvěřině
- (Omáčky)
- 15 dkg meruňkové zavařeniny, 12 dkg naložených slazených brusinek, z 1/2 citronu šťáva, z 1/2 pomeranče šťáva, 3 lžíce rumu, 1/8 l červeného ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 7. Zvěřinová omáčka
- (Omáčky)
- 25 dkg brusinkového kompotu, 40 dkg rybízového džemu, lžíce hořčice, 1 g zázvoru mletého, 1,5 dl červeného vína, 1 dl citronové šťávy, ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 8. Lovecká omáčka s vínem
- (Omáčky)
- 3 dl vývaru, 1 dl bílého vína, 3 lžičky oleje, 30 g másla, 1 lžička petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička rajský protlak, 1 lžička hladké mouky, 3 žampióny, ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 9. Borůvková omáčka
- (Omáčky)
- 25 dkg borůvkového kompotu, 1,25 dl smetany na vaření, 2 dkg másla, 1 lžíce rumu, moučkový cukr, strouhaný perník. Borůvkový kompot dáme ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 10. Cumberlanská omáčka
- (Omáčky)
- Šťáva a kůra z 1 pomeranče a 1 citronu, 4 lžíce portského vína, 4 lžíce vody, 2 lžíce rybízového džemu, 2 lžíce octa, 1/2 lžičky ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 11. Rybízová omáčka
- (Omáčky)
- 5 dl zvěřinového vývaru, 1,5 dl bílého vína, 1,5 ml červeného vína, 8 listů želatiny, 2 lžíce rybízové zavařeniny, sůl, mletý ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 12. Višňová omáčka
- (Omáčky)
- 5 lžic vypeckovaných višní, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce kysané smetany, špetka skořice, 5 cl rumu, špetka cukru. Višně nadrobno ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 13. Švestko-meruňková omáčka
- (Omáčky)
- 1 jablko bez jádřinců a slupky, 25 dkg sušených švestek, 25 dkg sušených meruněk, podle chuti bíle víno, cukr, chilli, badyán, sojová ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 14. Třešňová omáčka
- (Omáčky)
- 50 dkg třešní, 1 lžička hladké mouky, 1 lžíce másla, 2,5 dl bílého vína, 2 lžičky cukru moučka, mletá skořice, citrónová ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 15. Česneková francouská omáčka
- (Omáčky)
- 6-7 větších stroužků česneku, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, 1/4 1 oleje, 2 lžičky vlažné vody, citrónová šťáva. Utřeme česnek na kašičku, ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 16. Béarnská omáčka
- (Omáčky)
- 2 dl vody a 2 lžíce 8% octa, 1 cibulka, po 1 lžičce sekané petrželky, pažitky, sůl, 1/2 lžičky pepře, 3 žloutky, 1,25 dkg másla. Vodu smícháme s octem a v ní ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 17. Slaninová omáčka
- (Omáčky)
- 8 dkg slaniny, 5 dkg cibule, 3 dkg hl. mouky, asi ½ l vývaru, sůl. Slaninu nakrájíme na drobné kousky a rozpustíme. Škvarečky vyndáme a odložíme. ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 18. Pikantní omáčka k černé
- (Omáčky)
- 2 lžíce malinové marmelády, 2 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 jalovčiny, 1 dl červeného vína, citronová ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 19. Omáčka dakenbers
- (Zavařeniny ke zvěřině)
- 1,5 kg cukety, 1 kg papriky, 1 kg rajčat, 0,5 kg cibule nakrájené na menší kostičky, 2 polévkové lžíce cukru, 1 lžíce soli, 6 lžic ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011