- 1. Závitky s vejcem na zelenině
- (Závitky)
- ... (párátky), opečeme je na oleji, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Kořenovou zeleninu a druhou cibuli drobně pokrájíme, osmahneme ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Závitky s uzeným masem na zelenině
- (Závitky)
- ... na drobno, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kousek pokrájené slaniny, nové koření, pepř, bobkový list promícháme. Vložíme závitky ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 3. Plněné plátky na kořenové zelenině
- (Plněné plátky)
- ... a sepneme jehlou nebo párátkem. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 4. Vyprošťovací polévka pytláka Říhy
- (Polévky a vývary)
- ... se hrubě nakrájenou kořenovou zeleninou, dvěma cibulemi. Cibule zhruba očistíme a necháme i se slupkou. Přidáme několik kuliček nového koření, několik celých ...
- Vytvořeno 23. září 2011
- 5. Sekaná nadivoko s kořenovou zeleninou
- (Mleté maso)
- 35 dkg masa ze zvěřiny, 25 dkg libového vepřového masa, 25 dkg uzeného bůčku, 7-10 dkg slaniny, 1 malá mrkev, kousek celeru, půl petržele, 1 cibule, 4 kuličky pepře, 5 kuličky ...
- Vytvořeno 5. září 2011
- 6. Klasické nakládání zvěřiny
- (Mořidla a zrání zvěřiny)
- ... jalovce, 12 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu. Cibule rozkrojíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 7. Šetrné nakládání zvěřiny
- (Mořidla a zrání zvěřiny)
- ... a necháme v chladnu 2-3 dny uležet. Zrání v kořenové zelenině: a) Kořenovou zeleninu (celer petržel, mrkev) nakrájíme na kolečka, nebo nastrouháme ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 8. Vařené hrudí v tlakovém hrnci
- (Vařená masa)
- ... 1 pórek, 1 snítka tymiánu. Zvěřinu z mladého kusu vložíme do tlakového hrnce spolu s kořenovou zeleninou pokrájenou na kousky a několika pepři a zrny ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 9. Zvěřinový vývar z kostí
- (Polévky a vývary)
- ... než 80 stupňů Celsia. Pěnu, která se zpočátku tvoří, odstraňujeme. Ke konci vaření přidáme kořenovou zeleninu v celku, rozkrojenou cibuli se slupkou a dovaříme. ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 10. Zvěřinová polévka s houbami I
- (Polévky a vývary)
- ... doměkka. Kořenovou zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky. Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 11. Zvěřinový vývar se svítkem
- (Polévky a vývary)
- ... 5 kuliček nové koření, 5 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce a kousek libečku a vaříme asi dvě hodiny. Na poslední půlhodinu varu přidáme pokrájenou kořenovou, celou ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 12. Zvěřinová gulášová polévka
- (Polévky a vývary)
- ... na drobné kousky nebo hrubě umeleme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na tuku, přidáme a orestujeme kořenovou zeleninu (můžeme vynechat), přidáme maso, okořeníme ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 13. Rolovaná žebra
- (Rolády)
- ... nádivkou, zavineme, zašijeme a dáme péci na máslo s kořenovou zeleninou pokrájenou na plátky, s celým pepřem a novým kořením, bobkovým ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 14. Závin z plecka
- (Rolády)
- ... kastrole zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vložíme ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 15. Použití zvěřiny na kotlíkové guláše
- (Guláše)
- ... na kolečka nakrájenou klobásu, -spolu s kostkami masa přidáme kořenovou zeleninu, -spolu s kořením přidáme houby (sušené nebo čerstvé), ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 16. Jezevec s kořenovou zeleninou
- (Jezevec)
- ... vyhodíme. Maso osolíme a dáme na pekáč. Na sádle orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu s cibuli. Zeleninu s kořením dáme k masu a navrch položíme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 17. Zajíc - úvod
- (Zajíc)
- ... (nejlepší je kameninová, ale může to být i porcelánová nebo ohnivzdorná mísa), kterou jsme vyložili nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 18. Fašírka ze zaječího předku
- (Zajíc)
- ... vmícháme vejce, zahustíme hrubou moukou a vypracujeme sekanou. Navlhčenou rukou utvoříme jednu větší nebo dvě menší šišky. Kořenovou ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 19. Zaječí karbanátky
- (Zajíc)
- ... 5 lžic mléka, sůl, špetka pepře, špetka mletého nového koření, olej. Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, přidáme zaječí předek a udusíme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 20. Zaječí polévka
- (Zajíc)
- ... díly,vložíme do mírně osolené studené vody a vaříme do měkka. Asi v polovině varu přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, podle chuti ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011