- 1. Vařený jelení hřbet s omáčkou
- (Uncategorised)
- 1-1,2 kg hřbetu, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Zaječí zavitky s kapary
- (Závitky)
- 1 zaječí hřbet nebo kýty, 10 dkg másla. Náplň: 15 dkg šunky, lžíce kaparů, špetka pepře, sůl. Odblaněnou zaječí zvěřinu pokrájíme ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 3. Zaječí závitky se zakysanou smetanou
- (Závitky)
- 1 zaječí hřbet nebo kýty, sůl, 10 dkg slaniny, 1/4 l vína, lžička sardelové pasty, 1,5 dl zakysané smetany, špetka pepře, sůl. Náplň: 10 dkg slaniny. ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 4. Plněné medailonky s žampiony
- (Plněné plátky)
- 1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, pepř, olej, 10 dkg anglické slaniny, 2 utřené stroužky česneku, 2 dl vývaru, hladká mouka, 15 dkg žampiónů (nebo jiných hub), ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 5. Zajíc na grilu
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- Zadek a hřbet z mladého zajíce, 10 dkg slaniny, mletý pepř, mleté nové koření, sůl, olej. Hřbet a zadek z mladého zajíce necháme vcelku. ...
- Vytvořeno 24. září 2011
- 6. Šetrné nakládání zvěřiny
- (Mořidla a zrání zvěřiny)
- ... povrch zvěřiny před tepelnou úpravou. Jak udělat ze zvěřiny černé maso téměř na minutky: Zvěřinu z kýty nebo hřbetu kňoura pečlivě odblaníme, odstraníme ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 7. Zrání zvěřiny obecně
- (Mořidla a zrání zvěřiny)
- ... je žláznatý útvar hruškovitého tvaru, umístěný na hřbetní straně uvnitř kloaky. U starších ptáků zaniká. Ve Fabriciově ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 8. Zacházení s ulovenou zvěří
- (Zacházení s ulovenou zvěří)
- ... kus uložit hřbetem nahoru tak, aby voda nevtekla do dutiny tělní. A jestliže se to přece jen stalo, nezbývá než urychlené zpracování v kuchyni. Uskladnění ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 9. Paštika z černé se šlehačkou
- (Paštiky a pomazánky)
- ... se šlehačkou a vejci. Osolíme, okořeníme a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet. Potom jej dáme do formy na srnčí hřbet vyložený alobalem, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 10. Zapékané vařené plátky
- (Vařená masa)
- 1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, 1 lžíce sekané petrželky, 10 celých pepřů, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, voda, 1 malá lžička sekaného libečku. Směs ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 11. Vařený hřbet s omáčkou
- (Vařená masa)
- 1-1,2 kg hřbetu, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 6 kuliček pepře, 4 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 12. Obecný recept na špíz
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- Na špízy používáme nejkvalitnější maso z kýty a hřbetu mladých kusů zvěře. (divočák-sele, srnčí, jelení daňčí, mufloní ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 13. Divoký špíz
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- 20 dkg mladé zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 20 dkg vepřové kýty, 15 dkg anglické slaniny, 10 dkg cibule, 15 dkg žampionů (hlavičky), 1 dl bílého vína, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 14. Myslivecký špíz
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- 1 kg mladé zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 2-3 cibule, 10 dkg anglické slaniny, sůl, pepř, olej, kousek másla, 2 lžíce Staré myslivecké. Zvěřinu odblaníme, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 15. Špíz s rajčaty a žampiony
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- ½ kg mladé zvěřiny zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 10 dkg menších tvrdých rajčat, hlavičky žampionů, cibule, tlučený jalovec, mletý pepř, sůl. Maso ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 16. Smažený špíz se sýrem
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- 0,5 kg mladé zvěřiny (kýta, hřbet ze spárkaté, kachní prsa), červená kapie, sůl, pepř, tvrdý sýr, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka. Maso ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 17. Plátky na grilu s bylinkovým máslem
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- 1- 1,2 kg mladé zvěřiny ze hřbetu nebo kýty, sůl, 1 lžička mletého pepře a 1 lžička tlučených jalovčinek, 10 dkg másla nebo oleje na potírání. ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 18. Plátky na grilu s hořčicí a paprikou
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- 4 plátky kýty nebo hřbetu mladé zvěřiny, 3 lžíce oleje, 1 lžíce piva 1 lžička hořčice, sůl, ¼ lžičky mletého pepře, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 1 červená ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 19. Přírodní grilovaný hřbet s bylinkovým máslem
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- 1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, pepř, 3-5 lžic oleje. Bylinkové máslo: 70 g másla, 2 malé drobně posekané cibulky, 1 lžíce sekané petrželky. Hřbet ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 20. Maso na pečení
- (Maso na pečení)
- -Pečením upravujeme především zvěřinu z hřbetu, nebo kýty. Lze použít i dobře odblaněná plec. Při pečení samotném používáme na polévání ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011