- 1. Pečeně z černé na liškách
- (Pečeně)
- 75 dkg zvěřiny z černé (kýta, plec), 30 dkg lišek, 2,5 dl vývaru (může být i z masoxu), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg másla, olej, voda na podlévání, ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Marináda na pečeni z černé
- (Marinády)
- 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 3 lžíce rumu, lžíce vody, 1 lžíce medu, grilovací koření, rozinky . V oleji rozmícháme koření s ...
- Vytvořeno 9. září 2011
- 3. Pikantní omáčka k černé
- (Omáčky)
- 2 lžíce malinové marmelády, 2 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 jalovčiny, 1 dl červeného vína, citronová ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 4. Paštika z černé s játry
- (Paštiky a pomazánky)
- 1,2 kg mletého z černé, 25 dkg mletých kuřecích jater (můžou být z divokého prasete), 15 dkg nakrájených žampionů (čerstvé nebo sterilované), ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 5. Paštika z černé se šlehačkou
- (Paštiky a pomazánky)
- 60 dkg masa z černé, 4 vejce, 1 šlehačka, 1 lžička Vegety, trochu mletého nového koření, pepře a muškátu, 1/2 lžičky soli. Maso umeleme, promícháme ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 6. Paštika z černé se smetanou
- (Paštiky a pomazánky)
- 1 kg masa z černé, 2 cibule, sůl, pepř, koňak, 1,5 dl smetany (33%). Pokrájenou cibuli orestujeme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájené maso, promícháme, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 7. Paštika z černé s pistáciovými ořechy
- (Paštiky a pomazánky)
- 80 dkg kýty z černé , 25 dkg vepřového ramínka, 20 dkg cibule, 3 stroužky česneku, 0,5 dl oleje, 2 housky, 1 dl mléka, 30 dkg slaniny, 1/2 lžičky rozdrceného ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 8. Játrová paštika z černé sterilovaná
- (Paštiky a pomazánky)
- 1 kg mletého vařeného masa z černé, 1 kg mletých vepřových jater, sůl, 2 nastrouhané cibule, 10 dkg slaniny nakrájené na malé kostičky, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 9. Vařené maso z černé nakládané
- (Vařená masa)
- 1 kg krkovice nebo masa z plece, 3-4 stroužky česneku, sůl, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře. Maso osolíme a potře důkladně rozetřeným ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 10. Rolovaná kýta z černé vařená
- (Vařená masa)
- 1-1,2 kg zvěřiny z kýty, 1 l červeného vína, 2 lžíce octa, sůl, 6 celých pepřů, 1 bobkový list, 1 velká cibule nakrájená na plátky, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 11. Roláda z černé
- (Rolády)
- 1-1,2 kg zvěřiny z plecka nebo kýty, sůl, 2 lžíce Becherovky, 2 dl červeného vína, 2 lžíce mouky, sádlo, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 bobkový list, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 12. Plněný bok z černé
- (Rolády)
- Seříznutý plát ze žeber černé, sůl, plnotučná hořčice, anglická slanina, 5 nakládaných okurek, 4 vařená vejce, koření do mletého ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 13. Grilované kotlety z černé v alobalu
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- 4 kotlety ze selete (nebo lončáka), 1 větvička tymiánu, 2 stroužky česneku 10 dkg šunky, 20 dkg žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 1 větší ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 14. Pikantní guláš z černé
- (Guláše)
- 60 dkg zvěřiny, 8 dkg slaniny, sádlo, 10 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 1 kyselá okurka, jíška, 2 cibule, ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 15. Guláš s vnitřnostmi ze zvěřiny černé
- (Guláše)
- 0,5 kg zvěřiny z plece nebo seříznuté maso z boků, odřezky masa, 2 větší cibule, 2 lžičky sladké papriky, 1 / 2 lžičky pálivé papriky, srdce, 20 dkg ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 16. Kotlíkový guláš z černé s lečem na ohni
- (Guláše)
- 1,5 kg zvěřiny z černé, 4 velké cibule, 1 sterilované lečo, 8 stroužků česneku, 4 zelené papriky, 1 čili paprička, 4 větší rajčata, 3 větší brambory, ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 17. Hlava z černé-úvod
- (Hlava z divočáka)
- Staženou hlavu opláchneme, oddělíme spodní čelist, vyjmeme jazyk a jeho zadní část odstraníme. Vyjmeme světla (oči) a vyřízneme zvukovody. Pokud je hlava ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 18. Pečená hlava černé s uzenými vepřovými žebry
- (Hlava z divočáka)
- 1 hlava z černé, 0,5 kg uzených vepřových žeber, 2 střední cibule, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, křen, sádlo, hořčice. Očištěnou hlavu rozděláme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 19. Prejt z černé
- (Hlava z divočáka)
- 1,8 kg vařeného masa z hlavy dospělé zvěře černé. U menších kusů můžeme doplnit zvěřinou z boků popř. vepřovým bůčkem. 15-20 dkg syrových jater z černé, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 20. Mozeček z černé s vejci
- (Hlava z divočáka)
- 1 mozeček z černé, 7 dkg slaniny, ústřicová omáčka, 4-6 vajec, 1 cibule, pepř, sůl. Na pánvi osmahneme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme nakrájenou ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011