Zvěřinová kuchařka - Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu - Hlavní stránka http://www.zverinova-kucharka.cz/index.php 2024-12-21T12:48:04+01:00 Plátky po manětínsku 2011-08-17T15:30:58+02:00 2011-08-17T15:30:58+02:00 http://www.zverinova-kucharka.cz/jelen-srnec-danek/platky/128-platky-po-manetinsku Radim radim.kraus@gmail.com <div class="feed-description"><p> PL&Aacute;TKY ZE ZMRAŽEN&Eacute; ZVĚŘINY</p> <p> 50-75 dkg zvěřiny z k&yacute;ty nebo hřbetu mlad&eacute; zvěře , &uacute;střicov&aacute; om&aacute;čka, mlet&yacute; pepř, &scaron;krobov&aacute; moučka, s&aacute;dlo (popř. olej), mouka (&frac12; hladk&eacute;+1/2 polohrub&eacute; mouky), sůl.<br /> 1. Zmrazen&eacute; maso&nbsp; nech&aacute;me č&aacute;stečně rozmrazit den před upotřeben&iacute;m (maso je je&scaron;tě tuh&eacute;, ale jde už kr&aacute;jet). Maso nemyjeme! Maso odblan&iacute;me ostr&yacute;m nožem a nakr&aacute;j&iacute;me na pl&aacute;tky přes vl&aacute;kna a nech&aacute;me zcela rozmrazit (nejl&eacute;pe v chladničce do druh&eacute;ho dne), odstran&iacute;me př&iacute;padn&eacute; vnitřn&iacute; bl&aacute;ny, &scaron;lachy a tuk.<br /> 2.Rozmrazen&eacute; maso lehce naklepeme, osol&iacute;me a opepř&iacute;me. Vyteklou &scaron;ť&aacute;vu z masa z&aacute;sadně nevyl&eacute;v&aacute;me!!! Uchov&aacute;me ji v misce.<br /> 3.Do &scaron;ť&aacute;vy z masa přid&aacute;me lž&iacute;ci &uacute;střicov&eacute; om&aacute;čku a &scaron;ť&aacute;vu tro&scaron;ku zahust&iacute;me &scaron;krobovou moučkou.<br /> 4. Naklepan&eacute; osolen&eacute; a opepřen&eacute; pl&aacute;tky vlož&iacute;me do misky s ochucenou &scaron;ť&aacute;vou z masa, v&scaron;e prom&iacute;ch&aacute;me a nech&aacute;me v chladu uležet alespoň hodinu do dal&scaron;&iacute;ho zpracov&aacute;n&iacute; (&scaron;ť&aacute;va se vs&aacute;kne zpět do masa a pl&aacute;tky jsou pak &scaron;ťavnat&eacute;). Takto upraven&eacute; pl&aacute;tky můžeme uchovat v misce v chladničce i několik dnů. Optim&aacute;ln&iacute; je takto si připravit pl&aacute;tky den předem.<br /> 5.Odležen&eacute; pl&aacute;tky vyjmeme z misky a obal&iacute;me v mouce . Můžeme použ&iacute;t i jin&yacute; obal nebo ho zcela vynechat. Do mouky můžeme tak&eacute; přidat mletou sladkou nebo p&aacute;livou papriku.<br /> 6. Pl&aacute;tky prudce opečeme po obou stran&aacute;ch na s&aacute;dle nebo oleji (můžeme do tuku pro chuť přidat mal&eacute; kostičky slaniny), často obrac&iacute;me do doby, než je maso propečen&eacute; (z masa nevyt&eacute;k&aacute; krvav&aacute; &scaron;ť&aacute;va). Pl&aacute;tky při op&eacute;k&aacute;n&iacute; nesm&iacute; pustit vodu (poklesla by teplota smažen&iacute;), jinak ztuhnou. Op&eacute;k&aacute;n&iacute; na p&aacute;nvi mus&iacute;me prov&aacute;dět v rozp&aacute;len&eacute;m tuku a pl&aacute;tky se nesm&iacute; dot&yacute;kat.<br /> 7.Pl&aacute;tky vyjmeme a hork&eacute; hned pod&aacute;v&aacute;me na tal&iacute;ř nebo uchov&aacute;me kr&aacute;tce v teple. V&yacute;pek z p&aacute;nve můžeme různě upravit a d&aacute;t k pl&aacute;tkům jako př&iacute;loha nebo na pl&aacute;tky navrstvit.</p> </div> <div class="feed-description"><p> PL&Aacute;TKY ZE ZMRAŽEN&Eacute; ZVĚŘINY</p> <p> 50-75 dkg zvěřiny z k&yacute;ty nebo hřbetu mlad&eacute; zvěře , &uacute;střicov&aacute; om&aacute;čka, mlet&yacute; pepř, &scaron;krobov&aacute; moučka, s&aacute;dlo (popř. olej), mouka (&frac12; hladk&eacute;+1/2 polohrub&eacute; mouky), sůl.<br /> 1. Zmrazen&eacute; maso&nbsp; nech&aacute;me č&aacute;stečně rozmrazit den před upotřeben&iacute;m (maso je je&scaron;tě tuh&eacute;, ale jde už kr&aacute;jet). Maso nemyjeme! Maso odblan&iacute;me ostr&yacute;m nožem a nakr&aacute;j&iacute;me na pl&aacute;tky přes vl&aacute;kna a nech&aacute;me zcela rozmrazit (nejl&eacute;pe v chladničce do druh&eacute;ho dne), odstran&iacute;me př&iacute;padn&eacute; vnitřn&iacute; bl&aacute;ny, &scaron;lachy a tuk.<br /> 2.Rozmrazen&eacute; maso lehce naklepeme, osol&iacute;me a opepř&iacute;me. Vyteklou &scaron;ť&aacute;vu z masa z&aacute;sadně nevyl&eacute;v&aacute;me!!! Uchov&aacute;me ji v misce.<br /> 3.Do &scaron;ť&aacute;vy z masa přid&aacute;me lž&iacute;ci &uacute;střicov&eacute; om&aacute;čku a &scaron;ť&aacute;vu tro&scaron;ku zahust&iacute;me &scaron;krobovou moučkou.<br /> 4. Naklepan&eacute; osolen&eacute; a opepřen&eacute; pl&aacute;tky vlož&iacute;me do misky s ochucenou &scaron;ť&aacute;vou z masa, v&scaron;e prom&iacute;ch&aacute;me a nech&aacute;me v chladu uležet alespoň hodinu do dal&scaron;&iacute;ho zpracov&aacute;n&iacute; (&scaron;ť&aacute;va se vs&aacute;kne zpět do masa a pl&aacute;tky jsou pak &scaron;ťavnat&eacute;). Takto upraven&eacute; pl&aacute;tky můžeme uchovat v misce v chladničce i několik dnů. Optim&aacute;ln&iacute; je takto si připravit pl&aacute;tky den předem.<br /> 5.Odležen&eacute; pl&aacute;tky vyjmeme z misky a obal&iacute;me v mouce . Můžeme použ&iacute;t i jin&yacute; obal nebo ho zcela vynechat. Do mouky můžeme tak&eacute; přidat mletou sladkou nebo p&aacute;livou papriku.<br /> 6. Pl&aacute;tky prudce opečeme po obou stran&aacute;ch na s&aacute;dle nebo oleji (můžeme do tuku pro chuť přidat mal&eacute; kostičky slaniny), často obrac&iacute;me do doby, než je maso propečen&eacute; (z masa nevyt&eacute;k&aacute; krvav&aacute; &scaron;ť&aacute;va). Pl&aacute;tky při op&eacute;k&aacute;n&iacute; nesm&iacute; pustit vodu (poklesla by teplota smažen&iacute;), jinak ztuhnou. Op&eacute;k&aacute;n&iacute; na p&aacute;nvi mus&iacute;me prov&aacute;dět v rozp&aacute;len&eacute;m tuku a pl&aacute;tky se nesm&iacute; dot&yacute;kat.<br /> 7.Pl&aacute;tky vyjmeme a hork&eacute; hned pod&aacute;v&aacute;me na tal&iacute;ř nebo uchov&aacute;me kr&aacute;tce v teple. V&yacute;pek z p&aacute;nve můžeme různě upravit a d&aacute;t k pl&aacute;tkům jako př&iacute;loha nebo na pl&aacute;tky navrstvit.</p> </div> Zvěřina na smetaně (svíčková) 2011-08-17T16:01:45+02:00 2011-08-17T16:01:45+02:00 http://www.zverinova-kucharka.cz/jelen-srnec-danek/pecene/147-zverina-na-smetane-svickova Radim radim.kraus@gmail.com <div class="feed-description"><p> <span style="color: #ff0000">ZVĚŘINOV&Aacute; KLASIKA</span><br /> (zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, čern&eacute;, zaj&iacute;ce)</p> <p> 1-1,2 kg&nbsp; zvěřiny z k&yacute;ty nebo&nbsp;plece, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 1 velk&aacute; cibule, 10-15 dkg uzen&eacute; slaniny, 2 kel&iacute;mky sladk&eacute; smetany (nebo 1 sladk&aacute;, 1 zakysan&aacute;), kousek m&aacute;sla, ml&eacute;ko, 3 bobkov&eacute; listy, 5 kuliček nov&eacute;ho kořen&iacute;, 7 kuliček pepře, &scaron;petka tymi&aacute;nu, 1 lžička plnotučn&eacute; hořčice,1 lžička cukru, olej, citronov&aacute; &scaron;ť&aacute;va, j&iacute;&scaron;ka, sůl.</p> <p> <em><strong>Pozn&aacute;mka:</strong></em> Pokud m&aacute;me k dispozici zmražen&eacute; maso, nech&aacute;me ho rozmrazit, nejl&eacute;pe v chladničce z večera do r&aacute;na a rozděl&iacute;me na men&scaron;&iacute; d&iacute;ly. &Scaron;ť&aacute;vu z masa si uschov&aacute;me.</p> <p> Maso odblan&iacute;me a prot&aacute;hneme slaninou nakr&aacute;jenou na kl&iacute;ny.</p> <p> <em>Pokud m&aacute;me zvěřinu z mlad&scaron;&iacute;ho kusu zvěře, nalož&iacute;me maso jenom do zeleniny s kořen&iacute;m. U star&scaron;&iacute;ho kusu zvěře mus&iacute;me zvěřinu naložit do mořidla.</em></p> <p> a) Maso z mlad&scaron;&iacute;ho kusu nalož&iacute;me v pek&aacute;či do pokr&aacute;jen&eacute; kořenov&eacute; zeleniny (nejlep&scaron;&iacute; je zeleninu nastrouhat na hrub&eacute;m struhadle) a posekan&eacute; cibule. Pokud jsme použili zmrazenou zvěřinu,&nbsp; sm&iacute;ch&aacute;me vyteklou &scaron;ť&aacute;vu z rozmrazen&eacute;ho masa se zeleninou. Přid&aacute;me pepř, nov&eacute; kořen&iacute; a bobkov&yacute; list, &scaron;petku tymi&aacute;nu. Nech&aacute;me v chladu uležet 1 až 3 dny.</p> <p> <em>Variace naložen&iacute;:</em> Na pro&scaron;pikovanou zvěřinu nalijeme velk&eacute;ho pan&aacute;ka koňaku, nebo&nbsp;&nbsp; becherovky nebo Star&eacute; Mysliveck&eacute;. Pak maso zalijeme rozpu&scaron;těn&yacute;m m&aacute;slem a&nbsp; prolož&iacute;me pokr&aacute;jenou kořenovou zeleninou s cibul&iacute;.</p> <p> b) Maso ze star&scaron;&iacute;ho kusu nalož&iacute;me (asi na 3 dny) do vychladl&eacute;ho n&aacute;levu mořidla&nbsp; a pokr&aacute;jen&eacute; kořenov&eacute; zeleniny s posekanou cibul&iacute;.</p> </div> <div class="feed-description"><p> <span style="color: #ff0000">ZVĚŘINOV&Aacute; KLASIKA</span><br /> (zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, čern&eacute;, zaj&iacute;ce)</p> <p> 1-1,2 kg&nbsp; zvěřiny z k&yacute;ty nebo&nbsp;plece, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 1 velk&aacute; cibule, 10-15 dkg uzen&eacute; slaniny, 2 kel&iacute;mky sladk&eacute; smetany (nebo 1 sladk&aacute;, 1 zakysan&aacute;), kousek m&aacute;sla, ml&eacute;ko, 3 bobkov&eacute; listy, 5 kuliček nov&eacute;ho kořen&iacute;, 7 kuliček pepře, &scaron;petka tymi&aacute;nu, 1 lžička plnotučn&eacute; hořčice,1 lžička cukru, olej, citronov&aacute; &scaron;ť&aacute;va, j&iacute;&scaron;ka, sůl.</p> <p> <em><strong>Pozn&aacute;mka:</strong></em> Pokud m&aacute;me k dispozici zmražen&eacute; maso, nech&aacute;me ho rozmrazit, nejl&eacute;pe v chladničce z večera do r&aacute;na a rozděl&iacute;me na men&scaron;&iacute; d&iacute;ly. &Scaron;ť&aacute;vu z masa si uschov&aacute;me.</p> <p> Maso odblan&iacute;me a prot&aacute;hneme slaninou nakr&aacute;jenou na kl&iacute;ny.</p> <p> <em>Pokud m&aacute;me zvěřinu z mlad&scaron;&iacute;ho kusu zvěře, nalož&iacute;me maso jenom do zeleniny s kořen&iacute;m. U star&scaron;&iacute;ho kusu zvěře mus&iacute;me zvěřinu naložit do mořidla.</em></p> <p> a) Maso z mlad&scaron;&iacute;ho kusu nalož&iacute;me v pek&aacute;či do pokr&aacute;jen&eacute; kořenov&eacute; zeleniny (nejlep&scaron;&iacute; je zeleninu nastrouhat na hrub&eacute;m struhadle) a posekan&eacute; cibule. Pokud jsme použili zmrazenou zvěřinu,&nbsp; sm&iacute;ch&aacute;me vyteklou &scaron;ť&aacute;vu z rozmrazen&eacute;ho masa se zeleninou. Přid&aacute;me pepř, nov&eacute; kořen&iacute; a bobkov&yacute; list, &scaron;petku tymi&aacute;nu. Nech&aacute;me v chladu uležet 1 až 3 dny.</p> <p> <em>Variace naložen&iacute;:</em> Na pro&scaron;pikovanou zvěřinu nalijeme velk&eacute;ho pan&aacute;ka koňaku, nebo&nbsp;&nbsp; becherovky nebo Star&eacute; Mysliveck&eacute;. Pak maso zalijeme rozpu&scaron;těn&yacute;m m&aacute;slem a&nbsp; prolož&iacute;me pokr&aacute;jenou kořenovou zeleninou s cibul&iacute;.</p> <p> b) Maso ze star&scaron;&iacute;ho kusu nalož&iacute;me (asi na 3 dny) do vychladl&eacute;ho n&aacute;levu mořidla&nbsp; a pokr&aacute;jen&eacute; kořenov&eacute; zeleniny s posekanou cibul&iacute;.</p> </div> Zvěřinové sloupečky 2011-08-17T15:58:43+02:00 2011-08-17T15:58:43+02:00 http://www.zverinova-kucharka.cz/jelen-srnec-danek/pecene/146-zverinove-sloupecky Radim radim.kraus@gmail.com <div class="feed-description"><p> <span style="color: #ff0000">MŮJ TIP</span><br /> 1-1,2 kg zvěřiny z k&yacute;ty nebo hřbetu mlad&eacute;ho kusu, 2 vět&scaron;&iacute; cibule, (2 velk&eacute; stroužky česneku), slanina nebo uzen&yacute; bůček, pepř, sůl, olej.</p> <p> Zvěřinu nakr&aacute;j&iacute;me na men&scaron;&iacute; stejně velk&eacute; pl&aacute;tky. Pl&aacute;tky lehce naklepeme, jemně osol&iacute;me (pozor! Bůček i slanina jsou slan&eacute;), opepř&iacute;me, (můžeme potř&iacute;t utřen&yacute;m česnekem), posypeme nadrobno pokr&aacute;jenou cibul&iacute; a poklademe pl&aacute;tky slaniny nebo uzen&eacute;ho bůčku. Takto upraven&eacute; pl&aacute;tky navrstv&iacute;me do sloupečku na sebe tak, aby se n&aacute;m ve&scaron;ly do pek&aacute;če. Přev&aacute;žeme nit&iacute; (můžeme spojit prop&iacute;chnut&iacute;m men&scaron;&iacute; grilovac&iacute; jehlou). Nahoře i vespod budou pl&aacute;tky slaniny nebo bůčku. Na pek&aacute;č d&aacute;me tro&scaron;ku oleje, vlož&iacute;me sloupečky a pečeme v troubě, slabě podl&eacute;v&aacute;me vodou. Měkkou zvěřinu vynd&aacute;me a nakr&aacute;j&iacute;me např&iacute;č. Jednotliv&eacute; pl&aacute;tky nerozeb&iacute;r&aacute;me.&nbsp;</p> </div> <div class="feed-description"><p> <span style="color: #ff0000">MŮJ TIP</span><br /> 1-1,2 kg zvěřiny z k&yacute;ty nebo hřbetu mlad&eacute;ho kusu, 2 vět&scaron;&iacute; cibule, (2 velk&eacute; stroužky česneku), slanina nebo uzen&yacute; bůček, pepř, sůl, olej.</p> <p> Zvěřinu nakr&aacute;j&iacute;me na men&scaron;&iacute; stejně velk&eacute; pl&aacute;tky. Pl&aacute;tky lehce naklepeme, jemně osol&iacute;me (pozor! Bůček i slanina jsou slan&eacute;), opepř&iacute;me, (můžeme potř&iacute;t utřen&yacute;m česnekem), posypeme nadrobno pokr&aacute;jenou cibul&iacute; a poklademe pl&aacute;tky slaniny nebo uzen&eacute;ho bůčku. Takto upraven&eacute; pl&aacute;tky navrstv&iacute;me do sloupečku na sebe tak, aby se n&aacute;m ve&scaron;ly do pek&aacute;če. Přev&aacute;žeme nit&iacute; (můžeme spojit prop&iacute;chnut&iacute;m men&scaron;&iacute; grilovac&iacute; jehlou). Nahoře i vespod budou pl&aacute;tky slaniny nebo bůčku. Na pek&aacute;č d&aacute;me tro&scaron;ku oleje, vlož&iacute;me sloupečky a pečeme v troubě, slabě podl&eacute;v&aacute;me vodou. Měkkou zvěřinu vynd&aacute;me a nakr&aacute;j&iacute;me např&iacute;č. Jednotliv&eacute; pl&aacute;tky nerozeb&iacute;r&aacute;me.&nbsp;</p> </div> Zvěřina na kořenové zelenině 2011-08-17T15:55:33+02:00 2011-08-17T15:55:33+02:00 http://www.zverinova-kucharka.cz/jelen-srnec-danek/pecene/144-zverina-na-korenove-zelenine Radim radim.kraus@gmail.com <div class="feed-description"><p> <span style="color: #ff0000">ZVĚŘINOV&Aacute; KLASIKA</span></p> <p> 1-1,2 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, olej, v&yacute;var (může b&yacute;t z kostky), mlet&yacute; pepř, sůl, 1 bobkov&yacute; list, 2 jalovčinky, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nov&eacute;ho kořen&iacute;, kořenov&aacute; zelenina (15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele), 1 velk&aacute; cibule, j&iacute;&scaron;ka.</p> <p> Zvěřinu prot&aacute;hneme hustě slaninou, osol&iacute;me opepř&iacute;me, zbylou slaninu pokr&aacute;j&iacute;me na nudličky. Na oleji orestujeme pokr&aacute;jenou kořenovou zeleninu a cibuli. Na pek&aacute;č d&aacute;me &frac12; zeleniny, přid&aacute;me kořen&iacute; a na n&iacute; vlož&iacute;me maso. Maso poklademe nudličkami slaniny a zasypeme zbytkem zeleniny. Za st&aacute;l&eacute;ho podl&eacute;v&aacute;n&iacute; v&yacute;varem maso upečeme v troubě do měkka. Zelenina by se měla t&eacute;měř vysmahnout. Maso vynd&aacute;me do tepla, &scaron;ť&aacute;vu se zeleninou (kořen&iacute; odstran&iacute;me) tro&scaron;ku nařed&iacute;me, dochut&iacute;me a zahust&iacute;me j&iacute;&scaron;kou.</p> <p> <em><strong>Variace om&aacute;čky s v&iacute;nem:</strong></em> Do rozmixovan&eacute; zeleniny prolisujeme 2 lž&iacute;ce brusinek (ryb&iacute;z a la brusinky), přid&aacute;me 2-3 dl červen&eacute;ho v&iacute;na, 0,5 dl griotky, 2 lž&iacute;ce &uacute;střicov&eacute; om&aacute;čky, dosol&iacute;me, zahust&iacute;me j&iacute;&scaron;kou a povař&iacute;me.</p> <p> <em><strong>Variace s houbami</strong></em>: Když je maso t&eacute;měř měkk&eacute;, přid&aacute;me k pečeni podle chuti houby (čerstv&eacute; nebo rozmrazen&eacute; z mraz&aacute;ku) a cca15 minut dopečeme.</p> <p> &nbsp;</p> </div> <div class="feed-description"><p> <span style="color: #ff0000">ZVĚŘINOV&Aacute; KLASIKA</span></p> <p> 1-1,2 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, olej, v&yacute;var (může b&yacute;t z kostky), mlet&yacute; pepř, sůl, 1 bobkov&yacute; list, 2 jalovčinky, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nov&eacute;ho kořen&iacute;, kořenov&aacute; zelenina (15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele), 1 velk&aacute; cibule, j&iacute;&scaron;ka.</p> <p> Zvěřinu prot&aacute;hneme hustě slaninou, osol&iacute;me opepř&iacute;me, zbylou slaninu pokr&aacute;j&iacute;me na nudličky. Na oleji orestujeme pokr&aacute;jenou kořenovou zeleninu a cibuli. Na pek&aacute;č d&aacute;me &frac12; zeleniny, přid&aacute;me kořen&iacute; a na n&iacute; vlož&iacute;me maso. Maso poklademe nudličkami slaniny a zasypeme zbytkem zeleniny. Za st&aacute;l&eacute;ho podl&eacute;v&aacute;n&iacute; v&yacute;varem maso upečeme v troubě do měkka. Zelenina by se měla t&eacute;měř vysmahnout. Maso vynd&aacute;me do tepla, &scaron;ť&aacute;vu se zeleninou (kořen&iacute; odstran&iacute;me) tro&scaron;ku nařed&iacute;me, dochut&iacute;me a zahust&iacute;me j&iacute;&scaron;kou.</p> <p> <em><strong>Variace om&aacute;čky s v&iacute;nem:</strong></em> Do rozmixovan&eacute; zeleniny prolisujeme 2 lž&iacute;ce brusinek (ryb&iacute;z a la brusinky), přid&aacute;me 2-3 dl červen&eacute;ho v&iacute;na, 0,5 dl griotky, 2 lž&iacute;ce &uacute;střicov&eacute; om&aacute;čky, dosol&iacute;me, zahust&iacute;me j&iacute;&scaron;kou a povař&iacute;me.</p> <p> <em><strong>Variace s houbami</strong></em>: Když je maso t&eacute;měř měkk&eacute;, přid&aacute;me k pečeni podle chuti houby (čerstv&eacute; nebo rozmrazen&eacute; z mraz&aacute;ku) a cca15 minut dopečeme.</p> <p> &nbsp;</p> </div> Pečeně s pikantní omáčkou po americku 2011-08-17T15:45:00+02:00 2011-08-17T15:45:00+02:00 http://www.zverinova-kucharka.cz/jelen-srnec-danek/pecene/137-pecene-s-pikantni-omackou-po-americku Radim radim.kraus@gmail.com <div class="feed-description"><p> <span style="color: #b22222">MŮJ TIP</span><br /> 1-1,2 kg zvěřiny, 4-6 stroužků česneku, olej, sůl.</p> <p> <em><strong>Marin&aacute;da:</strong></em> 2 lž&iacute;ce olivov&eacute;ho oleje (pokud nem&aacute;me, použijeme slunečnicov&yacute; olej) , 1 men&scaron;&iacute; cibule jemně nakr&aacute;jen&aacute;, 2 pol&eacute;vkov&eacute; lž&iacute;ce kečupu, 1 lž&iacute;ce plnotučn&eacute; hořčice, &scaron;petka pepře, &frac12; lžičky soli, 1 lž&iacute;ce &uacute;střicov&eacute; om&aacute;čky, Worcesterov&aacute; om&aacute;čka na zastř&iacute;knut&iacute; marin&aacute;dy, citronov&aacute; &scaron;ť&aacute;va z &frac12; citronu. V&scaron;e d&aacute;me do hrnečku a prom&iacute;ch&aacute;me.</p> <p> Odblaněnou k&yacute;tu nebo hřbet prot&aacute;hneme kl&iacute;nky česneku, osol&iacute;me, potřeme olejem a d&aacute;me do pek&aacute;če. Maso potřeme lžičkou marin&aacute;dy, m&iacute;rně podlijeme vodou a pečeme zvolna do měkka. Během pečen&iacute; maso postupně&nbsp; pot&iacute;r&aacute;me marin&aacute;dou. Podle potřeby pečeni podl&eacute;v&aacute;me horkou vodou. Měkk&eacute; maso rozkr&aacute;j&iacute;me na pl&aacute;tky a přelijeme &scaron;ť&aacute;vou.<br /> &nbsp;</p> </div> <div class="feed-description"><p> <span style="color: #b22222">MŮJ TIP</span><br /> 1-1,2 kg zvěřiny, 4-6 stroužků česneku, olej, sůl.</p> <p> <em><strong>Marin&aacute;da:</strong></em> 2 lž&iacute;ce olivov&eacute;ho oleje (pokud nem&aacute;me, použijeme slunečnicov&yacute; olej) , 1 men&scaron;&iacute; cibule jemně nakr&aacute;jen&aacute;, 2 pol&eacute;vkov&eacute; lž&iacute;ce kečupu, 1 lž&iacute;ce plnotučn&eacute; hořčice, &scaron;petka pepře, &frac12; lžičky soli, 1 lž&iacute;ce &uacute;střicov&eacute; om&aacute;čky, Worcesterov&aacute; om&aacute;čka na zastř&iacute;knut&iacute; marin&aacute;dy, citronov&aacute; &scaron;ť&aacute;va z &frac12; citronu. V&scaron;e d&aacute;me do hrnečku a prom&iacute;ch&aacute;me.</p> <p> Odblaněnou k&yacute;tu nebo hřbet prot&aacute;hneme kl&iacute;nky česneku, osol&iacute;me, potřeme olejem a d&aacute;me do pek&aacute;če. Maso potřeme lžičkou marin&aacute;dy, m&iacute;rně podlijeme vodou a pečeme zvolna do měkka. Během pečen&iacute; maso postupně&nbsp; pot&iacute;r&aacute;me marin&aacute;dou. Podle potřeby pečeni podl&eacute;v&aacute;me horkou vodou. Měkk&eacute; maso rozkr&aacute;j&iacute;me na pl&aacute;tky a přelijeme &scaron;ť&aacute;vou.<br /> &nbsp;</p> </div> Řízky v trojobalu 2011-08-17T17:33:54+02:00 2011-08-17T17:33:54+02:00 http://www.zverinova-kucharka.cz/prase-divoke/platky/209-rizky-v-trojobalu Radim radim.kraus@gmail.com <div class="feed-description"><p> 50-75 dkg zvěřiny z mlad&eacute;ho kusu, &uacute;střicov&aacute; om&aacute;čka, 2 vejce, strouhanka, hladk&aacute; mouka, sůl, s&aacute;dlo (olej).</p> <p> Maso z mlad&eacute;ho kusu nařežeme např&iacute;č vl&aacute;ken na pl&aacute;tky, naklepeme, lehce potřeme &uacute;střicovou om&aacute;čkou a osol&iacute;me. Obal&iacute;me v hladk&eacute; mouce, v osolen&eacute;m a roz&scaron;lehan&eacute;m vejci, ve strouhance a smaž&iacute;me na s&aacute;dle nebo oleji dorůžova.</p> <p> <em><strong>Pozn&aacute;mka:</strong>&nbsp; </em>Pokud děl&aacute;me ř&iacute;zky z mražen&eacute;ho masa, nech&aacute;me maso v lednici rozmrznout. Maso nařežeme na pl&aacute;tky, naklepeme, osol&iacute;me. Do vytekl&eacute; &scaron;ť&aacute;vy z rozmrazen&eacute;ho masa přid&aacute;me na zahu&scaron;těn&iacute; tro&scaron;ku bramborov&eacute;ho &scaron;krobu, zam&iacute;ch&aacute;me a spoj&iacute;me s pl&aacute;tky. Nech&aacute;me alespoň hodinu odležet. &Scaron;ť&aacute;va se do masa vs&aacute;kne a ř&iacute;zky jsou &scaron;ťavnat&eacute;.&nbsp;</p> </div> <div class="feed-description"><p> 50-75 dkg zvěřiny z mlad&eacute;ho kusu, &uacute;střicov&aacute; om&aacute;čka, 2 vejce, strouhanka, hladk&aacute; mouka, sůl, s&aacute;dlo (olej).</p> <p> Maso z mlad&eacute;ho kusu nařežeme např&iacute;č vl&aacute;ken na pl&aacute;tky, naklepeme, lehce potřeme &uacute;střicovou om&aacute;čkou a osol&iacute;me. Obal&iacute;me v hladk&eacute; mouce, v osolen&eacute;m a roz&scaron;lehan&eacute;m vejci, ve strouhance a smaž&iacute;me na s&aacute;dle nebo oleji dorůžova.</p> <p> <em><strong>Pozn&aacute;mka:</strong>&nbsp; </em>Pokud děl&aacute;me ř&iacute;zky z mražen&eacute;ho masa, nech&aacute;me maso v lednici rozmrznout. Maso nařežeme na pl&aacute;tky, naklepeme, osol&iacute;me. Do vytekl&eacute; &scaron;ť&aacute;vy z rozmrazen&eacute;ho masa přid&aacute;me na zahu&scaron;těn&iacute; tro&scaron;ku bramborov&eacute;ho &scaron;krobu, zam&iacute;ch&aacute;me a spoj&iacute;me s pl&aacute;tky. Nech&aacute;me alespoň hodinu odležet. &Scaron;ť&aacute;va se do masa vs&aacute;kne a ř&iacute;zky jsou &scaron;ťavnat&eacute;.&nbsp;</p> </div>